Liefdevol begin
Inschrijven

Deze cursus is voor zwangeren en partners die niet gaat over bevallen of de kraamtijd maar juist over de periode erna.

In 3 avonden nemen wij je mee in de wondere wereld van baby's. We vertellen je over hun gedrag en waarom ze huilen. Van achtergrond informatie tot praktische tips. Incl. de complete cursus Dunstan babytaal. Wil je goed voorbereid beginnen aan het ouderschap dan is dit een waardevolle cursus. 

Bij een voldragen zwangerschap heeft een baby negen maanden lang geschommeld in de warme veilige buik van de moeder. Geborgen, gekoesterd en beschermd. Wat ervaart een baby eigenlijk in de zwangerschap, hoe kan het dat baby’s na de geboorte zo graag slapen op je buik en ‘alarm’ geven op het moment dat je ze weg wilt leggen.

Een baby huilt om je iets te vertellen, dit kan een behoefte zijn maar ook iets heel anders. Als ouder weten wij uit ervaring dat het vervelend is als je baby huilt. Je wilt graag een baby die gelukkig is, automatisch proberen wij het ‘op te lossen’ en troosten we, sussen we en zijn we opgelucht als de baby weer stil is. Dit is onze natuurlijke reactie maar soms kan huilen zo fijn zijn, maar mijn kindje is toch niet veilig gehecht als ik het laat huilen? Een aantal geluidjes die je baby maakt komt voor uit reflexen en is dus voor ieder kindje gelijk. De 5 babygeluiden worden aangeleerd middels uitleg en video’s. Maar je baby kan naast deze geluidjes ook andere dingen vertellen middels huilen, dit komt uitgebreid aanbod.

Welke functie heeft die grijp- en spreidhurk reflex eigenlijk? Er zijn zoveel soorten dragers, wat is nu wat en welke kan ik gebruiken vanaf het begin, we geven in een inzichtje in soorten dragers en de voordelen van dragen (leren knopen is een los te boeken workshop).

Wat kan je doen als je baby krampjes krijgt, hoe herken je dit? Hoe kun je zo goed mogelijk voorkomen en wat kan ik doen tijdens krampjes? 

Wanneer is je baby wakker, wat zijn eigenlijk ‘wakker’ tijden, hoe zie ik dat mijn baby moe is? Geef ik teveel of te weinig prikkels? Hoeveel slaap is normaal, maar het is toch geen robotje en geen baby is gelijk. Kortom wat kan ik mijn baby bieden en hoe voorkom ik slaapproblemen?

Kort samengevat, onderwerpen die langskomen:

 • hechting
 • slapen
 • huilen
 • lichaamstaal
 • baby behoefte
 • babymassage/ darmkrampjes massage
 • dragen, soorten dragers
 • en meer...

Kan je niet alle lessen dan is het mogelijk om de eerste les als losse workshop te boeken, dit kan alleen als er voldoende aanmeldingen zijn voor de hele cursus. workshop liefdevol begin

Reviews

'Féline is alweer 3 weken oud. De afgelopen weken zeggen mijn partner en ik vaak tegen elkaar. Wat fijn dat we dit allemaal weten. In november/december hebben we de cursus liefdevol begin gedaan. 3 avonden hebben we gesproken en geleerd over de eerste maanden met een baby.
Wat zegt ons kleine meisje met haar lichaam en haar geluidjes zonder te praten. Wat heeft ze allemaal nodig.
We merken nu dat we oprecht een voorsprong hebben. We kunnen haar "lezen".

De sfeer tijdens de cursusavonden was zeer laagdrempelig waardoor we het gevoel hadden alles te mogen vragen. Er waren materialen en filmpjes aanwezig ter verduidelijking.
Voorbereid de bevalling ingaan is handig, maar voorbereid de toekomst met je baby ingaan is nog veel handiger. Deze cursus is daar uitermate geschikt voor!

Dank Michelle en Mirjam! Simone 30 jan 2023

'Review (jun 2022) samen met mijn vriend de cursus 'Een liefdevol begin' gevolgd en we hadden geen fijnere kunnen kiezen! Michelle en Mirjam gaven samen hele waardevolle en goede informatie over alles wat je wil weten om je kleintje een goede start te kunnen geven. O.a. baby(lichaams)taal, dragen en slapen komen uitgebreid aan bod. Op een fijne, vriendelijke en begrijpelijke manier uitgelegd & laten zien. Ook waren de babypoppen zeer fijn om erbij te hebben, zo kan je meteen bepaalde houdingen oefenen met de (echt voelende/verzwaarde) poppen. Oftewel: heel veel aan gehad en écht een aanrader!

Stel een vraag

De Cursus

 • Cursus 3 lessen, zwangeren en partners
 • Data volgt ws start eind maart
 • 19.30 -21.00
 • Voorbereiden op het ouderschap
 • Incl. volledige dunstan babytaal
 • Misschien (deels) vergoed door zorgverzekering

Cursusdata

Cursus met je eigen groepje?
Dat is een stuk voordeliger.
Bel of mail of app

Andere cursussen